image
Centrul de cercetare

Multe din ideile pe acest site sunt puse în realitate ACUM. Prima fază a Proiectului Ve...

Citește tot
image
Obiective și propuneri

Este comun în mass-media noastră să citești şi să auzi comentatori care vorbesc...

Citește tot
Proiectul Venus este o organizaţie care propune un posibil plan de acţiune pentru schimbarea socială promovând o civilizație pașnică și durabilă. Se conturează o alternativă în a depune eforturi pentru respectarea drepturilor omului, drepturi care nu sunt doar proclamaţii...Citește tot

Obiective și propuneri

Este comun în mass-media noastră să citești şi să auzi comentatori care vorbesc despre numărul de probleme sociale cu care ne confruntăm astăzi, cum ar fi încălzirea globală, distrugerea mediului Pământului, şomajul, criminalitatea, violenţa, sărăcia, foametea şi explozia demografică. Totuşi, cât de des am auzit de planuri executabile pentru atenuarea multora dintre aceste probleme sociale? Este relativ simplu pentru oameni să critice societatea, cu toate acestea este mult mai dificil să se identifice şi să pună în aplicare planuri pentru a rezolva problemele. Proiectul Venus este un adevarăt tipar pentru geneza unei noi civilizații mondiale, una care este bazată pe interesul omenesc şi recuperarea mediului.

Planurile pentru Proiectul Venus oferă societăţii un spectru larg de alegeri bazate pe posibilitățile ştiinţifice direcţionate către o eră nouă de pace şi durabilitate pentru toţi. Prin implementarea unei economii bazate pe resurse și a multitudinii de tehnologii inovatoare şi ecologice aplicate direct sistemului social, propunerile Proiectului Venus vor reduce dramatic criminalitatea, sărăcia, foametea, lipsa adăposturilor şi multe alte probleme presante, care sunt comune astăzi pe întregul mapamond.

Unul dintre elementele-cheie ale constatărilor organizației este faptul că multe dintre comportamentele disfuncționale ale societății de azi provin direct de la dezumanizarea mediului de către sistemul monetar. În plus, automatizarea a dus la înlocuirea muncii omului de către maşini în procesul tehnologic şi s-a dovedit că cei mai mulţi oameni nu vor avea puterea de cumpărare pentru a-și achiziționa bunuri şi servicii.

Proiectul Venus propune un sistem social, în care tehnologia și automatizarea vor fi integrate inteligent în ansamblul social, unde principală funcţie ar fi maximizarea calității vieţii și nu a profiturilor. De asemenea, acest proiect introduce și un set de valori funcţionale şi practice.

Acest lucru este într-o armonie perfectă cu aspectele spirituale și idealurile găsite în cele mai multe religii din întreaga lume. Ce țintește Proiectul Venus în plus, este faptul că îşi propune să transpună aceste idealuri într-o realitate funcțională.

PRIMA ETAPĂ

Prima fază a planurilor pe termen lung a Proiectului Venus este deja în curs de desfăşurare. Jacque Fresco, futurist, inventator, designer industrial şi fondator al Proiectului Venus împreună cu asociata lui, Roxanne Meadows, au finalizat construcţia unui centru de cercetare care se întinde pe 25 acrii în Venus, Florida, pentru a ajuta prezentarea propunerilor Proiectului Venus. Materiale video, broșuri şi o recent publicată carte, "The Best That Money Can't Buy: Beyond Politics, Poverty, and War" (Cel mai bun lucru pe care banii nu îl pot cumpăra: dincolo de politică, sărăcie şi război), au fost create pentru a ajuta la creșterea conștientizării publicului față de acest proiect şi multele lui propuneri.

ETAPA A DOUA

Faza a doua cuprinde producţia unui film de lung metraj, care va descrie modul în care ar funcționa o lume care a adoptat propunerile avansate de Proiectul Venus. Acest film o să furnizeze o viziune pozitivă a unei societăți paşnice în care toate ființele umane formează o familie globală pe planeta Pământ. O civilizaţie în care toţi oamenii sunt implicați în căutarea unei mai bune capacități de a înţelege lumea pe care o împart. Acest film a fost conceput pentru a fi o experienţă de divertisment și educațională pentru adulți și copii.

ETAPA A TREIA

Pentru a testa schițele şi propunerile, Proiectului Venus lucrează în vederea punerii în practică a acestor idealuri, prin construirea unui oraș experimental de cercetare. Planurile pentru cea mai mare parte a tehnologiilor iniţiale şi a clădirilor au început deja. Eforturile pentru strângerea de fonduri se află in curs de desfășurare pentru sprijinirea construirii a acestui prim oraș experimental. Acest nou oraș experimental de cercetare va fi devotat către scopurile şi obiectivele Proiectului Venus, care sunt:

01. Realizarea declarației cu privire la resursele lumii ca fiind moştenire comună a tuturor oamenilor.

02.Depășirea granițelor artificiale care în prezent şi în mod arbitrar separă oamenii.

03.Înlocuirea economiei nationaliste bazată pe bani cu o economie mondială bazată pe resurse.

04.Acordarea asistenţei pentru stabilizarea populaţiei lumii prin educaţie şi control voluntar al naşterilor.

05.Revendicarea şi refacerea mediului natural ca fiind cea mai bună aptitudine a noastră.

06.Reproiectarea oraşelor, a sistemelor de transport, a industriilor agricole şi instalațiilor industriale astfel încât acestestea să fie eficiente energetic, nepoluante și capabile de a servi convenabil nevoile tuturor oamenilor.

07.Treptat, diminuarea rolului entităților corporative și guvernelor (locale, naţionale sau multinaţionale), ca mijloace de gestionare socială.

08.Distribuirea şi aplicarea noilor tehnologii pentru beneficiul tuturor naţiunilor.

09.Dezvoltarea şi utilizarea surselor nepoluante de energie regenerabilă.

10.Fabricarea produselor la cel mai înalt standard de calitate pentru beneficiul tuturor oamenilor din lume.

11.Solicitarea studiilor de impact asupra mediului, înaintea construirii oricăror mega proiecte.

12.Încurajarea creativității de orice fel și stimularea eforturilor constructive.

13.Diminuarea până la dispariție a naționalismului, habotniciei și a prejudecăților prin educație

14.Eliminarea elitismului tehnic sau de altă natură.

15.Determinarea metodologiilor prin cercetare atentă nu prin opinii aleatoare.

16.Sporirea comunicării în școli astfel încât limbajul nostru să fie relevant condițiilor lumii fizice.

17.Nu doar asigurarea necesităților de viaţă, dar şi oferirea de provocări care stimulează mintea, evidenţiind în acelaşi timp individualitatea și nu uniformitatea.

18.În cele din urmă, pregătirea oamenilor din punct de vedere intelectual şi emotional pentru schimbările şi provocările care îi așteaptă.

ETAPA A PATRA

După ce orașul experimental de cercetare este construit, un parc de atracții este de asemenea planificat, care va găzdui și informa vizitatorii cu privire la posibilităţile stilurilor de viață ale oamenilor şi de protecţie a mediului planificate de Proiectul Venus. Acesta va cuprinde case inteligente, de înaltă eficienţă; sisteme de transport nepoluante; tehnologie informatică avansată; precum şi o serie de alte inovaţii care pot adăuga valoare vieţii tuturor oamenilor - într-un timp foarte scurt.

De fapt, nimeni nu poate prezice viitorul. Putem doar extrapola pe informaţiile şi tendinţele actuale. Creşterea populaţiei, schimbările tehnologice, condiţiile de mediu din întreaga lume şi resursele disponibile sunt principalele criterii pentru proiecțiile viitoare.

Nu există o singură filozofie sau punct de vedere, fie el religios, politic, ştiinţific sau ideologic, cu care cineva să nu aibă discordanțe. Suntem siguri, însă, că singurele aspecte ale Proiectului Venus, care pot părea amenințătoare sunt cele pe care alţii le fac așa.

Proiectul Venus nu este nici utopic, nici Orwellian, nici nu reflectă visele unor idealiști nepractici. În schimb, atingerea obiectivelor sale prezente necesită doar inteligenta aplicare a ceea ce deja ştim. Singurele limite sunt cele pe care ni le impunem noi înşine.

Vă încurajăm să deveniți mai bine informaţi cu privire la propunerile acestui proiect prin intermediul cărţilor, filmelor video şi a seminariilor noastre. Dacă vă identificaţi cu acest sens, sunteți binevenit a vă alătura nouă şi a lucra cu noi pentru realizarea lui. Vizitează galeria foto (tehnologia) pentru a vizualiza orașele propuse de noi.

Banner

AFLAȚI MAI MULTE

Find us on Facebook
Avem 722 vizitatori online

Autentificare