image
Centrul de cercetare

Multe din ideile pe acest site sunt puse în realitate ACUM. Prima fază a Proiectului Ve...

Citește tot
image
Obiective și propuneri

Este comun în mass-media noastră să citești şi să auzi comentatori care vorbesc...

Citește tot
Proiectul Venus este o organizaţie care propune un posibil plan de acţiune pentru schimbarea socială promovând o civilizație pașnică și durabilă. Se conturează o alternativă în a depune eforturi pentru respectarea drepturilor omului, drepturi care nu sunt doar proclamaţii...Citește tot

Energia

Nici unul din aceste mega-proiecte nu vor fi întreprinse fără un studiu cuprinzător a efectelor retroactive pozitive şi negative implicate.

Energia geotermală

Energia geotermală

Pe măsură ce tehnologiile de conversie îi vor creştere fezabilitatea, energia geotermală își va asuma un rol mai proeminent. Deja disponibilă în diferite regiuni geografice din întreaga lume, atât pe uscat cât şi pe mare, această sursă de energie ar putea oferi suficientă energie nepoluantă pentru următorii mii de ani.

Turbinele subacvatice

Turbinele subacvatice

Aceste structuri subacvatice sunt concepute pentru a transforma o parte din curentul mareelor în energie electrică nepoluantă, prin intermediul turbinelor. Aceste turbine rotative lente vor avea separatoare centrifugale și deflectoare pentru a preveni vătămarea vieții marine.

Barajul Strâmtorii Bering

Barajul Strâmtorii BeringUn baraj prevăzut cu un pod și/sau cu un tunel ar putea fi construit peste Strâmtoarea Bering. Principala funcţie a acestei punți între cele două maluri, ar fi aceea de a genera energie electrică şi locuințe pentru colectarea si prelucrarea produselor marine. Sub şi deasupra nivelului oceanului vor fi tunele pentru transportul de pasageri şi de marfă. Nu numai că acest lucru ar putea oferi o legătură fizică între Asia şi America de Nord, ci ar putea servi și ca o cale pentru schimburile sociale şi culturale. Probabil, acest baraj ar servi ca bază pentru dezvoltarea energiei nepoluante, de fuziune. Conducte pentru transportul apei potabile obținută din topirea icebergurilor spre alte părţi ale lumii, pot fi de asemenea incluse.

Energia Solară

Energia Solară

Energia solară are un potenţial extraordinar de la panourile fotovoltaice care înmagazinează energie în baterii pentru uz privat, la centralele electrice solare imense terestre și maritime. Radiaţia solară care loveşte suprafaţa Pământului în fiecare an, este de 10.000 de ori mai mare decât consumul mondial de energie actual. Noi tehnologii apar constant pentru a valorifica acest potenţial.

Banner

AFLAȚI MAI MULTE

Find us on Facebook
Avem 734 vizitatori online

Autentificare