image
Centrul de cercetare

Multe din ideile pe acest site sunt puse în realitate ACUM. Prima fază a Proiectului Ve...

Citește tot
image
Obiective și propuneri

Este comun în mass-media noastră să citești şi să auzi comentatori care vorbesc...

Citește tot
Proiectul Venus este o organizaţie care propune un posibil plan de acţiune pentru schimbarea socială promovând o civilizație pașnică și durabilă. Se conturează o alternativă în a depune eforturi pentru respectarea drepturilor omului, drepturi care nu sunt doar proclamaţii...Citește tot

Sistemele Orașului

Sistemele Totale ale Orașului

Ar fi mult mai uşor şi ar fi necesară mai puţină energie pentru a construi orașe noi și eficiente, decât să încercăm să actualizăm şi să rezolvăm problemele celor vechi. Proiectul Venus propune un Oraș de Cercetare, care ar folosi cele mai sofisticate resurse disponibile şi tehnici de construcţie. Aranjamentul său eficient, de formă circulară, va fi înconjurat şi va avea încorporat în designul orașului, parcuri şi grădini minunate. Acest oraş va fi proiectat să funcţioneze cu cheltuieli minime de energie, folosind cele mai nepoluante tehnologii disponibile, care vor fi în armonie cu natura pentru a obţine cel mai înalt nivel de trai posibil pentru toată lumea. Acest sistem facilitează transportul eficient pentru locuitorii oraşului, eliminând necesitatea folosirii automobilelor. Aranjamentul Orașului Circular propus de Proiectul Venus este compus din următoarele:

Sistemele Orașului01.Cupola centrală sau tema centru va găzdui baza sistemului cibernetic, facilităţi de educaţie, centru de acces, sisteme computerizate de reţele de comunicaţii, facilităţi de sănătate și de îngrijire a copilului.

02.Clădirile din jurul domului central vor furniza comunităţii centre pentru activităţi culturale, cum ar fi artă, teatru, expoziții, concerte, centre de acces, precum şi diverse alte forme de divertisment.

03.Urmează apoi, complexul de proiectare şi de dezvoltare pentru acest oraș de cercetare şi planificare. Centrele de proiectare sunt frumos decorate cu ambianțe naturale.

04.Adiacent echipamentelor de cercetare, se află restaurantele și alte facilități.

05.Cele opt cartiere au o varietate de forme unice de arhitectură liberă pentru a îndeplini diferitele nevoi ale ocupantului. Fiecare casă este înconjurată de grădini minunate separând-o de cealaltă cu un peisaj natural abundent.

06.Suprafețe retrase din circuitul agricol pentru surse de energie regenerabilă, nepoluantă, cum ar fi generatoarele eoliene, sisteme de energie solară și termică concentrată, geotermală, fotovoltaice și altele.

07.Urmează instalațiile hidroponice interioare şi centura agricolă exterioară care vor fi folosite pentru a dezvolta o mare varietate de plante organice fără utilizarea pesticidelor.

08.Un canal navigabil circular pentru irigare şi filtrare înconjoară centura agricolă.

09.Zona cea mai periferică este utilizată pentru activităţi de recreere, cum ar fi ciclism, golf, drumeții și călărie, etc.

Toate facilitățiile sunt disponibile pentru toată lumea, fără cost într-o economie bazată pe resurse. Scopul acestei tehnologii sofisticate este de a elibera oamenii de sarcinile plictisitoare și monotone, de a le pune la dispoziţie un nivel de trai mult mai înalt şi de a le oferi mai mult timp liber.

Cu un prilej favorabil pentru creştere economică constantă şi creație, oameni ar avea timpul şi libertatea alegerii modului de viață pe care îl găsesc cel mai corespuzător. Orasul este conceput pentru a deservi nevoile fiecărui membru al societăţii.

Guvernul Cibernetic

Guvernul CiberneticNe apropiem cu repeziciune de timpurile când inteligenţa umană va deveni incapabilă de a interacționa cu succesiunea rapidă de evenimente care au loc în lumea fizică. Mintea umană este mult prea simplă pentru a gestiona şi a pune în practică informaţiile voluminoase necesare pentru a opera la un nivel tehnic înalt şi avansat al societății mondiale. Necesarul de prelucrare s-ar confrunta cu miliarde de biţi de informaţii pe secundă, mult prea multe pentru capacitatea umană, în special cu infuzia nanotehnologiei.

Proiectul Venus cheamă la o societate cibernetică în care computerele ar putea înlocui sistemul demodat de alegerea politicienilor care în majoritatea cazurilor reprezintă diverse grupuri de interese. Aceasta nouă tehnologie nu va dicta sau monitoriza viața individuală, deoarece ar putea fi considerat o ofensivă socială şi contraproductivă. Cărți cum ar fi 1984 şi Brave New World şi filme artistice ca Blade Runner şi Terminator 2 au transmis teamă unor persoane cu privire la preluarea controlului de către tehnologie în societatea noastră. Singurul scop al Proiectului Venus Project este de a eleva potențialul spiritual şi intelectual al tuturor oamenilor, în acelaşi timp cu furnizarea de bunuri şi servicii care vor îndeplini nevoile individuale şi materiale.

Cibernatizarea este legatura calculatoarelor cu sistemele automatizate. În cele din urmă sistemele cibernetice centrale vor coordona toate maşinăriile şi echipamentele care deservesc întregul oraş, naţiunea şi în final lumea. Se poate privi ca la un sistem nervos electronic autonom extins în toate domeniile complexului social.

De exemplu, în centura agricolă computerele ar putea monitoriza automat şi să menţină umiditatea solului, chimia lui şi coordona plantarea și recoltarea culturilor agricole. În sectorul rezidential, sistemul ar putea menţine curăţenia mediului şi reciclarea deşeurilor.

În plus, pentru a asigura funcţionarea eficientă a diferitelor funcţii ale orașului, toate procesele şi serviciile pot fi echipate cu senzori electronici de răspuns de mediu. Aceşti senzori pot fi coordonați cu sisteme redundante, de back-up, care ar putea opera și în caz de defecțiune sau de cădere a sistemelor primare al oraşului.

În cele din urmă, numai atunci când cibernetizarea este integrată în toate aspectele acestei noi şi dinamice culturi computerele pot servi corespunzător nevoile tuturor oamenilor. Nici o civilizatie tehnologică nu poate vreodată să opereze productiv şi în mod eficient fără integrarea ciberneticii ca parte integrantă a acestei noi civilizații mondiale.

Aceste propuneri, dintr-un punct de vedere ingineresc, pare fantastic și imposibil în cadrul actualului sistem monetar; şi chiar este. Costurile implicate în această participare măreață ar fi prea uriaşe şi de neconceput. Nici un guvern al timpurilor actuale nu-și poate permite acest enorm angajament. Toate acestea ar putea fi realizate doar într-o economie mondială bazată pe resurse în care toate resursele din lume aparțin ca moştenire comună tuturor locuitorilor pământului.

Universitatea de Management a Resurselor Globale

Universitatea de Management a Resurselor Globale

Această Universitate de Management a Resurselor Globale şi Studii în Domeniul Mediului, sau "Universitatea Mondială" este un teren de încercare pentru fiecare fază de dezvoltare. Aceasta ar fi un institut de cercetare dinamic, în continuă evoluţie deschis tuturor membrilor societăţii. Performanţa studenților se va baza pe "competenţa de acreditare" și rezultatele cercetărilor vor fi aplicate periodic direct structurii sociale pentru a beneficia toţi membrii societăţii din lume.

Oamenii vor trăi în aceste oraşe experimentale şi vor furniza informații de feed-back cu privire la răspunsul şi deservirea diverselor structuri. Aceste informaţii vor fi folosite pentru a formula modificări structurilor, astfel încât să asigure eficiența, confortul şi siguranţa maximă. De asemenea, această facilitate este folosită pentru a dezvolta sisteme de construcţie şi componente modulare care pot fi instalate pentru a deservi o gamă largă de nevoi şi preferinţe. În cele mai multe cazuri, aspectul exterior al clădirilor va reflecta funcţia construcţiei - acestea sunt concepute "din interior spre exterior."

Clădirile Zgârie-nori

Clădirile Zgârie-nori

Acești zgârie-nori vor fi construiți din beton armat, oţel şi sticlă. Vor fi stabilizați împotriva cutremurelor şi rafalelor de vânt puternice prin trei coloane masive, alungit - conice. Aceste structuri de sprijin vor inconjura turnul central cilindric, care este de 150 picioare (45,72 m) lăţime şi aproape o milă (1,61km) înalțime. Această structură cu formă de trepied este întărită pentru a diminua solicitarea la compresie, tensiune şi torsiune. Acești zgârie - nori de dimensiuni uriașe ne vor asigura un mai mult teren disponibil pentru parcuri şi pentru păstrarea vieții și mediului ființelor sălbatice, concomitent ajutând la eliminarea extinderii urbane. Fiecare dintre aceste turnuri vor fi un sistem complet, conţinând un centru de cumpărături și facilități de îngrijire a copiilor, de învăţământ, de sănătate de recreere. Asta va ajuta la micșorarea necesității de a călători în afara facilităţilor.

Dacă nu păstrăm un echilibru între populaţie şi capacitatea de susținere a pământului ar trebui să mutăm oraşele noastre, nu doar spre cer şi spre mare, cât și către subteran.

Orașe Subterane

În regiunile inospitaliere ale planetei, cum ar fi regiunile polare și deșertice, oraşele sub suprafaţa pământului ar deveni în întregime o locuință confortabilă pentru multe persoane. Numeroase ascensoare pot permite locuitorilor să se bucure de schi sau de alte activităţi de recreere la suprafaţă. Principala sursă de energie pentru aceste oraşe, acolo unde este posibil, ar fi energia geo-termală.

Banner

AFLAȚI MAI MULTE

Find us on Facebook
Avem 1036 vizitatori online

Autentificare