image
Centrul de cercetare

Multe din ideile pe acest site sunt puse în realitate ACUM. Prima fază a Proiectului Ve...

Citește tot
image
Obiective și propuneri

Este comun în mass-media noastră să citești şi să auzi comentatori care vorbesc...

Citește tot
Proiectul Venus este o organizaţie care propune un posibil plan de acţiune pentru schimbarea socială promovând o civilizație pașnică și durabilă. Se conturează o alternativă în a depune eforturi pentru respectarea drepturilor omului, drepturi care nu sunt doar proclamaţii...Citește tot

Transporturile

Trenurile Maglev

Trenurile MaglevDiferite segmente a compartimentelor de pasageri aparținând acestor trenuri maglev de mare vireză pot fi îndepărtate în momentul în care trenul trece prin gara. Apoi, aceste sectiuni detașabile pot duce pasagerilor către destinaţiile lor locale în timp ce alte compartimente sunt amplasate în locul lor, în tren. Această metodă permite corpululi principal al trenului să rămână în mişcare, astfel se conservă energie. În plus, compartimentele detașabile multi-funcţionale ar putea fi special amenajate pentru a servi celor mai multe cerințe de transport.

Aeronavele

AeronaveleDeoarece aeronavele militare nu vor mai fi necesare în viitor, accentul poate fi mutat către vehicule aeriene cu destinații medicale, de urgenţă, de servicii și de transport. Aici este prezentat un exemplu de aeronavă VTOL (Decolare şi Aterizare Verticală) cu trei turbine sincrone, care permit o manevrabilitate excepțională. Aceste aeronave de formă deltoidică și pot fi controlate prin mijloace electrodinamice, eliminând necesitatea eleroanelor, elevatoarelor, cârmei, spoilerelor, flapsurilor sau oricăror alte controale mecanice. Adițional cu oferirea unei mai bune manevrabilități şi calităţi aerodinamice, această tehnologie inovatoare, va servi și ca un sistem anti-îngheț. În cazulul unei aterizări de urgenţă, combustibilul va fi evacuat afară pentru a preveni incendiile.

Aceste aeronave cu decolare şi aterizare verticală (VTOL) sunt concepute pentru ridicarea de pasageri şi de marfă utilizând coloanele de aer de tip vârtej-inelar. Propulsoarele aeronavei din prim plan au un centru staţionar în jurul căruia rotorii sunt propulsați de motoarele aflate la capete. Aeronava VTOL poate fi propulsată prin tehnici variate, de la ventilatoare canalizate la jeturi vectoriali. Acestea pot fi proiectate pentru a combina cele mai utile calițăți a aeronavelor cu aripi fixe, a elicopterelor precum şi platformelor de zbor. Călătoria transcontinentală va fi realizată cu aeronave avansate şi trenuri maglev de mare viteză, toate integrate într-un sistem de transport mondial.

Aeroporturile

AeroporturileDomul central al acestui aeroport al viitorului va conţine terminale, infrastructură de întreţinere, centre de servicii şi hoteluri. Pistele sunt dispuse radial pentru a permite aeronavelor o decolare ușoară ajutate de vânt și pentru a evita aterizările periculoase, cu vânt din lateral. Stațiile de urgenţă sunt amplasate la marginea fiecărei piste și sunt complet echipate cu echipament pentru stingerea incendiilor şi echipament pentru aterizare de urgenţă. Toate pistele vor fi echipate cu sisteme de stropit în caz de urgenţă. Pasagerii vor fi transportați către şi de la aeroport cu transportoare subterane. Multe din aceste terminale pot fi construite și în subteran.

Automobilele

AutomobileleAutoturismele raţionalizate vor furniza o viteză mare, vor fi eficiente energetic şi sigure pentru transportul de lungă distanță. Unele vehicule vor avea roţi, în timp ce altele vor fi echipate cu levitație magnetică sau capacităţi de plutire aeriană. Cele mai multe vehicule vor fi dotate cu tehnologie de recunoaştere vocală, permițând pasagerilor să-și programeze destinaţia prin comandă vocală. Sistemele de monitorizare automată vor spune vehiculelor când revizia este necesară şi vor fi capabile să se deplaseze singure la service și la facilitățile de întreținere a lor. Utilizarea energiei electrice curate, nepoluante permite vehicolului să opereze silenţios, în timp ce senzori de proximitate, conectați la computerul de bord pentru reglarea automată a vitezei și a frânării de urgență, vor spori siguranța, permițând autovehicolelor să evite coliziunile. Ca o măsură de siguranţă suplimentară, întregul cocpit va fi echipate cu sisteme airbag proiectate ergonomic. În oraşe transportoare cu rute orizontale, verticale, radiale şi circulare vor servi nevoilor de deplasare.

Ambarcaţiunile maritime

Ambarcaţiunile maritimeAcest vas modular care pleacă dintr-un oraş marin este compus din plutitoare și secțiuni detaşabile care pot fi încărcate sau descărcate rapid. Numărul de secţiuni poate varia în funcţie de cantitatea de încărcătură care urmează să fie livrată. Când toate modulele sunt conectate, ele pot fi propulsate ca o singură unitate. Apoi, când încărcătura ajunge la destinaţie, module selectate pot fi deconectate şi trase spre docuri.

Ambarcaţiunile maritime vor fi disponibile pentru agrement de explorare şi alte activităţi submersibile. Designul lor hidrodinamic va permite călătorii de mare viteză, în condiţii de siguranţă şi eficienţă energetică. Ele vor oferi maximum de confort pentru pasageri. Construcția lor internă va include camere flotabile, care le va face, practic, nescufundabile. Acestea pot fi întreţinute automat şi complet automatizate.

Ambarcaţiunile maritimeAmbarcaţiunile maritime Această pagină se află în curs de corectare.
Banner

AFLAȚI MAI MULTE

Find us on Facebook
Avem 723 vizitatori online

Autentificare